Klanten Voedselbank Dronten geïnformeerd over Witgoed Subsidieregeling

Energie besparen kan al snel door oude witgoed apparaten te vervangen. Dit zijn namelijk ‘energieslurpers’. Met de tijdelijke Subsidieregeling Witgoed is het ook voor huishoudens met een lager inkomen mogelijk om een oud apparaat te vervangen en zo energie te besparen.

Jacob Verwijs, energiecoach in de gemeente Dronten, heeft afgelopen maanden klanten van de Voedselbank Dronten geïnformeerd over deze regeling.

Huishoudens met hoge energielasten omdat apparaten veel energie verbruiken kunnen hiervoor in aanmerking komen. In een gesprek met een energiecoach wordt samen gekeken of de subsidieregeling van toepassing is.

Afspraak maken

Een adviesgesprek met een energiecoach kan worden aangevraagd via de website van Platform Duurzaam Nederland. Jacob Verwijs: ‘Ik ben afgelopen periode in veel huishoudens geweest voor een adviesgesprek. In bijna elk huishouden staan vaak één of meerdere energieslurpers. Het is zo jammer als men geen gebruikmaakt van de Witgoed Subsidieregeling. Inwoners die de aanvraag hebben gedaan en recht hebben op subsidie krijgen een tegoed van 750 euro op de Pas van Dronten en kunnen daarmee bij Expert of Vander Zaan een energiezuinig apparaat aanschaffen.’

Bron en foto: Flevopost

Deel dit bericht op sociale media