Voedselbank zocht laaghangend fruit

In de afgelopen weken hebben onze bestuursleden Arie Burggraaf en Jacques Heemskerk een aantal fruittelers bezocht. In een paar dagen tijd konden zij genoeg appels en peren binnenhalen om onze klanten voor een maand van vers fruit te voorzien. In juli komen er pruimen en kersen beschikbaar. De fruittelers in Dronten staan positief tegenover de voedselbank en denken graag mee over de gezonde aanvulling op het pakket van de klanten. Een hartverwarmend resultaat, vooral als je bedenkt dat er ook nog toezeggingen werden gedaan voor fruit in de komende oogsttijd.

Wat is er nog meer nodig?

Wij zijn blij met alle hoeveelheden fruit. We hebben zelf een gekoelde opslag. Er is per week zo’n 250 kg nodig. En de voedselbanken in de regio werken goed samen. Het zou mooi zijn wanneer Dronten de voedselbanken in Lelystad, Kampen en Elburg ook zou kunnen helpen.

Hulp gevraagd – contactpersoon

Wij vinden persoonlijk contact met de telers heel belangrijk. Vrijwilligers die willen helpen met het onderhouden van die contacten (accountmanagers) zijn welkom. Ook krijgen we graag goede ideeën voor andere sectoren die de klanten zouden kunnen helpen.

Contact

Iedereen die ons hiermee wil helpen, kan het zich aanmelden voor de vacature Vrijwilliger contact agrarische sector (zie Vacatures). Fruittelers en mensen met ideeën kunnen het contactformulier invullen. De telers kunnen ook bellen of Whatsappen met de bedrijfsleider, Jan Groenendijk. Zijn nummer is 06 – 81 58 99 44.

Deel dit bericht op sociale media