Appelplukkers gezocht

Help de klanten van de Nederlandse voedselbanken aan gezond fruit

De voedselbanken puzzelen elke week om genoeg gezond voedsel bij hun klanten te krijgen. En in deze tijd van inflatie is dat hard nodig. Gelukkig is er in onze buurt genoeg te vinden. Elk jaar blijven er bij de telers appels over waarvan het oogsten te duur is. Maar met vrijwilligers kan dat wel! Vorig jaar konden we in Flevoland bij vijf telers in Dronten terecht. De vrijwilligers plukten 15.000 kg appels, genoeg voor heel wat voedselbanken. Dit jaar hebben zich 13 telers aangemeld – nu ook in Zeewolde, Kraggenburg en Marknesse. We kunnen dus alle hulp gebruiken op

de laatste zaterdag van september en de zaterdagen in oktober van 08.30 – 15.30 uur.

Voor koffie, thee en een lunch wordt gezorgd. Meld je aan, voor een dagdeel, voor de hele dag, met je vrienden, met de hele familie of met collega’s. Mail naar arie.burggraaf@groentefruitbrigade.nl, bel 06 – 38 59 10 55 of scan de code.

Wij organiseren deze activiteit in samenwerking met de Lelystadse en Harderwijkse Uitdaging. Zij dagen het bedrijfsleven uit om bij te dragen aan deze appelpluk. Samen verbinden we het bedrijfsleven, de overheid en maatschappelijke organisaties.

Deel dit bericht op sociale media