Vrijwilliger worden

Wil jij ook vrijwilliger worden bij de voedselbank?

Alle voedselbanken in Nederland werken uitsluitend met onbetaalde professionals. Niemand wordt betaald; ook ons bestuur niet. Met ongeveer 120 vrijwilligers zorgen we er in Dronten voor dat de allerarmsten wekelijks een voedselpakket kunnen ophalen.

Klik op de functienaam voor de volledige tekst. Meld je aan met het formulier hieronder!

Vacatures

De voedselbank heeft voor zijn klanten veel voedsel nodig. Een deel daarvan zamelen we in bij de acties in supermarkten. Help jij mee die producten te verkopen?

De acties zijn elke maand op vrijdag en zaterdag. Je wordt op een van de dagen voor twee uur ingezet.

Je komt in een leuk team. Daarom is het fijn als je ook gezellig bent.

Wat we bieden

Onze medewerkers ontvangen geen vergoeding.

Je wordt verzekerd op onze VNG Vrijwilligers Basispolis. Je mag gebruik maken van alle on-line opleidingen van de Voedselbank Academie. En als blijk van waardering organiseren wij tweemaal per jaar een gezellige bijeenkomst met alle vrijwilligers.

Voor het bestuur van de Voedselbank zoeken we een enthousiaste secretaris. De secretaris is een van de vijf bestuursleden. Samen schept het bestuur de randvoorwaarden, waardoor onze voedselbank optimaal kan functioneren. We verwachten, enthousiasme, enige bestuurlijke ervaring, humor en bereidheid om je in te zetten voor de Voedselbank.

Het secretariaat is de spin in het web van de voedselbank. Het secretariaat zorgt voor het beantwoorden van de telefoons, e-mails en verzoeken die binnenkomen. Samen met de secretaris wordt de agenda voor de bestuursvergaderingen voorbereid. Het secretariaat bestaat uit een coördinator en een medewerker. In principe is het secretariaat iedere vrijdagmorgen bezet. Een leuke, dankbare functie voor een actieve duizendpoot. Aantal uren in overleg.

Omschrijving: Je werkt in een team en wordt het aanspreekpunt voor klanten.

Werkzaamheden: Het verzorgen van een efficiënte klantenadministratie en het verrichten van administratieve werkzaamheden hieromtrent ten behoeve van Voedselbank Dronten.

Betrokkenheid: Dient communicatief sterk te zijn en de Engelse taal machtig in woord en geschrift.

Goede contactuele eigenschappen zoals inlevingsvermogen en op verschillende niveaus kunnen schakelen is een pré.

Aanmeldingsformulier

Algemene gegevens

Neemt u ter controle in het eerste gesprek een ID-kaart of rijbewijs mee? Houd er rekening mee dat wij in bepaalde gevallen om een Verklaring Omtrent het Gedrag vragen.
Naam(Vereist)
Adres(Vereist)
Geboortedatum(Vereist)

Vrijwilligerswerk

Op welke vacature reageer je?
Maak een keuze(Vereist)

Motivering

Beschrijf hieronder kort waarom je dit vrijwilligerswerk wilt gaan doen. Geef ook aan welke opleiding, diploma's en certificaten je hebt, die daarvoor belangrijk zijn. Bijvoorbeeld een rijbewijs, wanneer je als chauffeur solliciteert.

Misschien ook interessant voor jou