Voedsel geven

Waar komt ons voedsel vandaan?

Voedselbanken kopen geen eten maar zamelen voedseloverschotten in. Voedsel dat anders wordt vernietigd. Door voedseldonaties helpen de Nederlandse voedselbanken nu zo’n 5 % van huishoudens die in armoede leven. Momenteel helpen we alleen de mensen die het ’t aller hardst nodig hebben. Wil jij ook voedsel geven?

Iedereen kan helpen

Ook in Dronten zijn er heel veel supermarkten, bedrijven, organisaties en particulieren die ons helpen. We willen voor een gezin wekelijks een gevarieerd pakket samenstellen afgestemd op de grootte van het gezin.

Dat lukt beter met jouw hulp. Kijk op deze pagina naar onze boodschappenlijst. Maar broodbeleg, tandpasta en shampoo zijn ook welkom.

Omdat we de kwaliteit moeten garanderen, kunnen we geen producten als zelfgekweekte groeten en huisgemaakte jam aannemen. Je kunt bij ons langskomen op donderdag en vrijdag tussen 09.00 en 12.00 uur aan de Handelsweg Zuid 3 in Dronten.

Bedrijven

Er kunnen veel redenen zijn om als bedrijf voedsel te doneren.

  • Je wilt invulling geven aan maatschappelijk ondernemerschap.
  • Je vindt het onverantwoord om goede producten weg te gooien. En weggeven is ook beter voor het milieu.
  • Je hebt producten waarbij iets is misgegaan met de verpakking. Een product met een onjuiste gewichtsvermelding mag u niet verkopen, maar wel weggeven.
  • De THT-datum van een product is bijna verlopen
  • Een product gaat uit het assortiment
  • Een product is prima, maar er is een klein kwaliteitsverschil in kleur of vorm.

Waar kun je terecht?

Als lokale ondernemer kun je contact met ons opnemen. Bel ons tijdens kantooruren of vul het formulier op de contactpagina in.

Landelijk opererende bedrijven sturen een mailtje naar de Vereniging van Nederlandse Voedselbanken.

Misschien ook interessant voor jou