Wat zijn dat voor bijzondere blikken in al die winkels in Dronten, Swifterbant en Biddinghuizen?

Speciale inzamel-bussen voor je wisselgeld helpen de voedselbank!

In steeds meer winkels kom je ze tegen: speciale bussen voor je wisselgeld. Je zou zeggen “waar is dat nu weer voor nodig”?

Joop de Jager, voorzitter van de voedselbank vertelt: “We zien de afgelopen tijd, als gevolg van stijgende prijzen (o.a. energie en boodschappen) een toename van ons klantenbestand van ca. 50%!

Onze voedselbank zorgt dat zo’n 160 gezinnen in Dronten, Biddinghuizen en Swifterbant een broodnodig aanvullend voedselpakket krijgen. Dit pakket is voldoende om 2 a 3 dagen van te eten en verlicht zo enigszins de vaste lasten. De verwachting is dat dit aantal de komende maanden alleen maar zal toenemen.

Elke week is het voor de ruim 100 vrijwilligers van de voedselbank Dronten weer een puzzel om de pakketten gevuld te krijgen. Mede doordat supermarkten zelf steeds meer producten, waarvan de tht-datum in zicht komt, afprijzen en verkopen, blijft er minder over voor de voedselbank. We doen gemiddeld éénmaal per maand de winkelacties bij supermarkten, die ons dankzij de enthousiaste inwoners van Dronten het nodige opleveren. Dit zijn vooral lang houdbare kruideniersproducten. Sommige producten zoals bijvoorbeeld zuivel moeten we bijkopen. Tegelijkertijd hebben we natuurlijk ook te maken met o.a. gestegen energiekosten en andere noodzakelijke kosten om een voedselbank draaiende te houden”.

En dat is nu precies waar deze inzamel-bussen voor zijn bedoeld. Met je wisselgeld, wat je na aankoop in een winkel aan de kassa terugkrijgt, help je de voedselbank Dronten, Biddinghuizen en Swifterbant om de ergste nood te ledigen bij onze mede inwoners en de voedselbank draaiende te houden.

Om iedereen de kans en mogelijkheid te geven om zijn / haar kleingeld te doneren zou het natuurlijk zonde zijn als je de inzamelbus weinig tegenkomt of erger nog, niet kunt vinden! Gelukkig zijn veel ondernemers in de gemeente enthousiast over het idee en graag bereid om hun medewerking hieraan te verlenen, zodat je als winkelende klant niet wordt teleurgesteld omdat de bus van de voedselbank onvindbaar is.

Voor wie graag wat kleingeld aan de voedselbank wil doneren is de vraag, waar kom je de bussen dan tegen? Welnu, in Dronten staat een bus bij AH West, Alexanderhoeve, Bloeiend Dronten Bloemwinkel de Orchidee, Brasseria en Frieteria, Gall & Gall, Gavi, Haarstudio Mido, Hafkamp schoenen en schoenreparatie, Jannekee Fashion, Jensen, kapsalon Bodrum, Klif 18, Koopman Groenten, Livera, Mail & Pack, Team kappers, bakker Tietema, en viswinkel Ras.
In Swifterbant zijn ze te vinden bij de DA drogisterij, slijterij van Gils, het Snackhuijsje, het Swifterpandje, bakker Tietema en de PG Kerk. Loop je in Biddinghuizen dan zie je ze staan bij bakker Tietema, kapper Beautiful Change en sportschool easy Active Fitness.

De bussen worden regelmatig geleegd, zodat er altijd ruimte blijft en de voedselbank doorlopend de hierboven genoemde kosten kan betalen. Doe je ook mee?

Deel dit bericht op sociale media